Консалтингова компанія Krebs Stamos Group звільняє шістьох співробітників

Консалтингова фірма, заснована і керована двома відомими ветеранами кібербезпеки, минулого тижня звільнила шістьох людей, повідомляє TechCrunch.

Krebs Stamos Group була заснована у 2021 році колишнім директором з безпеки Facebook Алексом Стамосом та Крісом Кребсом, колишнім директором Агентства кібербезпеки та інфраструктури США, якого, як відомо, звільнив твіт тодішнього президента Дональда Трампа.

"На третьому році нашої роботи ми побачили зміни в тому, що потрібно нашим клієнтам. Для нас як для компанії дуже важливо адаптуватися до цих змін, і в результаті нам довелося звільнити шістьох членів нашої команди. Ми безмежно вдячні за їхню наполегливу працю та відданість, і ми готові підтримувати їх, коли вони переходять до нових ролей", - сказав Стамос у своїй заяві для TechCrunch. "Ми з ентузіазмом дивимося в майбутнє і продовжуємо нашу місію по забезпеченню безпеки деяких з найбільш значущих світових компаній".

У квітні в компанії працювало 18 співробітників, включаючи засновників, згідно з архівною версією сайту. У четвер на сайті вказано лише 14 членів команди.

Звільнення у відносно невеликій консалтинговій фірмі ще раз показують, що індустрія кібербезпеки не застрахована від, здавалося б, нескінченної низки звільнень в технологічних компаніях. 3 травня компанія Bishop Fox, що займається кібербезпекою, звільнила близько 50 співробітників, всього через кілька днів після того, як влаштувала вечірку на RSA, одній з найбільших світових конференцій з кібербезпеки. Минулого року Patreon звільнив п'ятьох людей зі своєї команди з кібербезпеки.

Для декого це стало несподіванкою.

"Це стало шоком для всіх. Я знаю, що був шокований, коли почув цю новину, - розповів TechCrunch колишній співробітник. "Я думав, що у нас ще багато роботи".

Минулого року (ISC)², некомерційна асоціація "лідерів інформаційної безпеки", спрогнозувала, що кібербезпеку омине хвиля масових звільнень, оскільки команди з кібербезпеки "найменше постраждають від скорочення персоналу, оскільки організації очікують збільшення кіберзагроз у 2023 році".

Загрози не зменшуються, але й скорочення не припиняються.