Mastodon спростив процес реєстрації на сайті

Децентралізована соціальна мережа Mastodon оголосила, що спрощує створення акаунту на fediverse - або, принаймні, на власному сервері. Тепер, коли ви намагаєтеся зареєструватися на Mastodon, вам буде запропоновано створити обліковий запис на mastodon.social замість того, щоб вибирати сервер.

Однією з основних скарг на приєднання до мережі Mastodon була складна процедура реєстрації на різних серверах. Цей процес може бути непосильним у порівнянні з централізованою соціальною мережею, такою як Twitter або Instagram.


Засновник і генеральний директор Mastodon Євген Рочко зазначив у своєму блозі, що ця нова функція не забирає у користувачів можливість вибору сервера або переходу на інший після реєстрації. Вони можуть вибрати "Обрати власний сервер", якщо хочуть приєднатися до іншого екземпляру.


Рочко також зазначив, що оновлений онбордінг полегшує людям початок роботи та розуміння переваг децентралізації на більш пізніх етапах.


"Ви можете запитати, яким чином сервер за замовчуванням сприяє децентралізації. Ми вважаємо, що для Mastodon важливо бути хорошим продуктом завдяки своїм власним перевагам, а не лише завдяки своїй ідеології. Якщо ми залучатимемо лише людей, які вже цікавляться децентралізацією, нам буде набагато складніше зробити децентралізацію мейнстрімом", - сказав він.


"Це дає нам набагато більше шансів продемонструвати те, що можуть запропонувати децентралізовані соціальні мережі, замість того, щоб ця людина відскочила і більше ніколи про неї не почула".


Минулого року, після того, як Ілон Маск поглинув Twitter, кілька користувачів почали реєструватися на Mastodon, щоб знайти альтернативну мережу. У якийсь момент команді Рочка довелося припинити реєстрацію на mastodon.social, щоб забезпечити належну якість обслуговування.


З останнім оновленням соціальна мережа модернізує свою інфраструктуру та інструменти модерації, щоб забезпечити безперебійну та безпечну роботу користувачів.


Крім того, Mastodon незабаром впровадить такі нововведення, як цитування відповідей, кращий пошук контенту та профілів, а також можливість створювати групи. Це зробить соціальну мережу більш компетентною для людей, які намагаються створювати спільноти та підписників.


Сподіваємося, що ці функції стануть доступними і для сторонніх клієнтів Mastodon, таких як Ivory, Mammoth та Woolly.


За останні кілька тижнів у децентралізованій Bluesky, яку підтримує Джек Дорсі, спостерігалася велика активність. Хоча мережа все ще працює в режимі "тільки за запрошеннями", організація нещодавно запустила додаток для Android, розгорнула нові інструменти модерації, відвантажила нові інструменти для розробників і перетнула позначку в 50 000 користувачів. Мережа має схожий з Твіттером дизайн взаємодії з повідомленнями, що робить її привабливою для користувачів, які, можливо, захочуть перейти в альтернативну мережу.