Гаразд, але як щодо пристрою Raspberry Pi з клавіатурою BlackBerry, розробленою для Beeper?

 

Про Еріка Мігіковського можна сказати одне: він, схоже, дуже весело проводить час. Засновник Pebble залишив трирічну роботу в якості партнера в Y Combinator, щоб стати співзасновником додатку для агрегації чатів Beeper. За цей час він повернувся до свого коріння у сфері апаратного забезпечення.

У 2017 році він запустив Kickstarter для Podcase, зарядного чохла для iPhone з вбудованими слотами для AirPods. А вчора, рік тому, він оголосив про плани "повернути" маленький телефон. Це був невеликий, але відданий рух.

Такі слова, мабуть, можна застосувати і до нового проекту, Beepberry, який розроблений спеціально для користувачів Beeper. Що стосується другої частини назви, то вона пояснюється використанням фізичної клавіатури BlackBerry Classic. Вона та РК-дисплей Sharp з роздільною здатністю 400 x 240 пікселів, що нагадує електронний папір, працюють від Raspberry Pi Zero, що робить його своєрідним blackberry pi, якщо хочете.

Ідея полягає в тому, щоб частково повернутися до відносно безвідволікаючої природи тезки Beeper. Це щось на кшталт лаконічної версії Light Phone, з меншою кількістю функцій.

Всередині встановлений акумулятор на 2000 мАг, який, ймовірно, може працювати деякий час, враховуючи низьке енергоспоживання всього пристрою. На випадок, якщо ви хвилюєтесь, що він застряг у кінці 90-х/початку 80-х, на борту також є зарядка USB-C.

Це все так само зламано разом, як і звучить. Компанія продає комплекти по $79 за штуку - або $99, якщо ви хочете Raspberry Pi, залежно від того, скільки ви хочете. На старті доступно лише 50 штук (ймовірно, менше, оскільки він оголосив про це вчора в Twitter), які, швидше за все, будуть розпродані.

Після цього, хто знає. Це трохи ніша всередині ніші, але це веселе повернення в епоху, коли блогерство про гаджети було більш... хакерським. Дизайнер SQFMI очікує, що комплекти без плати будуть відправлені в серпні, а інші прибудуть наступного місяця.